Det offentlige

Jeg har min baggrund i det offentlige sygehusvæsen, og jeg har meget stor respekt for mine søde og super kompetente jordemoder-kolleger, der arbejder i det offentlige. De gør hver dag et kæmpe arbejde for at tilbyde gravide, fødende og nybagte mødre den bedste behandling, de kan få.

Det offentlige tilbud fejler absolut ingenting, og mange er også fint tilfredse med kun det offentlige tilbud.

Trine Juul - Din private jordemoder

Det offentlige tilbud har imidlertid nogle rammer, der gør, at mange ikke føler, at de er godt nok vejledt i graviditeten. 

Det kan være fordi, at der ikke er tid til at få stillet alle sine spørgsmål inden for en normal jordemoderkonsultation på 20-30 minutter. Der skal jo også mærkes på maven og gives nye tider.

Vilkårene i det offentlige betyder også, at mange gravide i Danmark ikke føler sig godt nok forberedt til deres fødsel. Fødselsforberedelsen foregår f.eks. på nogle sygehuse som et foredrag i et auditorium. Der er det ikke alle, der har lyst til at række fingeren i vejret og spørge til bristninger, plukkeveer eller pletblødning.

Mange står også uden den fornødne hjælp til at få amningen godt i gang, på grund af for tidlige udskrivelser eller manglende tid. Det er ikke altid ligetil, og man ser ofte genindlæggelser og modløshed som konsekvensen. 

Trine Juul - Din private jordemoder

Bare luksus?

Nogen ser måske et forløb hos en privat jordemoder som “luksus” for de rige.

Det er ikke rigtigt.

En konsultation eller et længere forløb hos din private jordemoder er for dem, der gerne vil prioritere sin graviditet og faktisk investere noget energi og tid på den kæmpe store oplevelse, det er at blive mor og familie. Uanset om det første gang, du er gravid, eller om du i forvejen er mor, er en graviditet og en fødsel noget helt unikt.

Rigtig mange kvinder vil faktisk gerne vise sin graviditet og sit barn den opmærksomhed, som det fortjener. Og for dem er det ikke nok med et standardiseret og nogle gange presset forløb i det offentlige. Derfor er der over næsten hele Danmark privatpraktiserende jordemødre. Her får gravide og nybagte mødre den vejledning, fødselsforberedelse – og først og fremmest tid – som en graviditet og fødsel kræver og fortjener.

Jeg er din private jordemoder på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn.

Trine Juul - Din private jordemoder

Jeg glæder mig til at møde dig.