Jeg tilbyder

* * * MIDLERTIDIGT LUKKET * * *

Der er for tiden lukket for henvendelser til klinikken.

 

Hos mig bestemmer du selv, hvor mange konsultationer du ønsker. Om du vælger at supplere med en eller flere i forhold til det offentlige tilbud, eller du ønsker et fuldstændigt forløb hos mig. Mine konsultationer varer en hel time. Vi taler bl.a. om din sundhed og dit helbred, graviditetens forløb indtil nu, evt. tidligere fødselsforløb og -oplevelser, hvis der har været komplikationer. Har du f.eks. tidligere født ved kejsersnit eller haft svangerskabsforgiftning? Du har altid mulighed for at få stillet dine spørgsmål. Vi taler også om de emner, der fylder hos dig/jer under graviditeten, kan være arbejde, familieforhold, forskellige belastninger. Senere i graviditeten taler vi selvfølgelig om tankerne ved den kommende fødsel, det at blive ny eller større familie, amning og meget mere.

Alt efter hvor langt du er din graviditet, kan der være lidt variation i undersøgelserne.

Jeg måler dit blodtryk og tjekker din urin for sukker og protein. Normalt mærker jeg også på din mave, vurderer hvordan barnet ligger, skønner barnets størrelse og måler livmoderens længde. Og selvfølgelig lytter jeg til dit barns hjertelyd.

Jeg planlægger dog altid hver enkelt konsultation med udgangspunkt i dig og din graviditet.

 

 

Til dig, der har brug for lige at vende et enkelt spørgsmål eller få en second opinion. Ring til mig.  Vi snakker i 5 minutter, og det koster ikke noget! (Telefonen er åben 9-14 mandag til fredag. Hvis jeg er optaget, læg venligst en besked, skriv en sms eller mail, så vender jeg tilbage hurtigst muligt. I weekender og helligdage tager jeg måske ikke altid telefonen, men du er velkommen til at skrive en sms eller maile mig, så kontakter jeg dig, når jeg har mulighed.)  

 

 

En telefonkonsultation kan indeholde det samme som en ”rigtig” jordemoderkonsultation. – Bortset fra at jeg selvfølgelig ikke mærker på din mave eller lytter hjertelyd, tjekker blodtryk eller urin. Du kan også ringe og snakke med mig om de ting, som du selv har behov for at tale om – hvis du har spørgsmål, bekymringer, mv. – Man kan google sig til meget, men hvis du vil have rigtige svar, som du kan være tryg ved, så ring til mig.

 

 

Få luft og motion sammen med din egen, private jordemoder. Jeg planlægger en god gå-eller cykeltur (dit valg), og undervejs snakker vi om din graviditet og du får svar på dine spørgsmål. Der er dog primært fokus på graviditeten og kost og motion, og der er ikke tale om en jordemoderkonsultation. Jeg har heller ikke mulighed for at lave andre jordemoderundersøgelser.

– Måske er det nemmere at komme af sted, hvis man har én at få med 🙂 Disse ture kan også bookes af flere samtidig.

 

 

En fødsel er en rejse i ukendt land, og man kan ikke planlægge alt eller være 100 % forberedt. – Men man kan forberede sig så godt som muligt. Endda så godt, at fødslen ikke bliver et smerteforløb, der bare skal overstås, men en styrket oplevelse, da du og din partner har lært at mestre veerne og fået redskaber til at tage styringen i ve-arbejdet langt hen af vejen.

Det lyder måske lidt vildt. Men med en grundig fødselsforberedelse hos mig får du og din partner nogle helt konkrete redskaber/ hjælpemidler og en grundig viden om fødslen, så du/I trygt kan gå fødslen i møde. I lærer bl.a., hvordan du som gravid – i stedet for at spænde op og modarbejde veerne – kan arbejde med og understøtte den naturlige proces, der er i gang, når veerne tager til. – Alt det hører du/I meget mere om, når vi ses til min fødselsforberedelse.

Jeg kan røbe her, at nogle af kodeordene er afspænding, bevægelse og vejrtrækning koblet sammen med en masse nyttig viden omkring det, der sker i kroppen fra fødslens spæde start, til jeres baby og moderkagen er født.

Vi gennemgår mulighederne for smertelindring – både den naturlige og medicinske form, og vi taler om, hvordan din partner kan hjælpe dig i fødslens faser. Jeg forklarer også mere om, hvad jordemoderen egentlig laver under fødslen. Vi taler også om, hvad der kan ske, hvis fødslen ikke forløber som forventet.

Desuden taler vi om emner, der har betydning i graviditeten og for tiden efter fødslen, f.eks. forandringer i kroppen, forventninger til sig selv og hinanden, amning og teknik, amning vs. flaske, forældreskabet, den første tid derhjemme efter fødslen og det at blive en ny familie.

Ved individuel fødselsforberedelse kun for dig (og med din partner) er al snakken naturligvis koncentreret mere om dig/jer. Jeres spørgsmål og ønsker vil selvfølgelig derfor meget mere præge fødselsforberedelsen.

Tilbuddet er naturligvis både til første- og fleregangsfødende.

 

 

Jeg underviser hold på – normalt – op til 4 par af gangen. Indholdet er nogenlunde det samme som ved individuel fødselsforberedelse, men hold-formen kan være brugbar, hvis man samtidig ønsker at sparre med andre gravide, mødre og fædre eller kommende forældre. Det kan nogle gange være rart at se eller høre, at andre er i ”samme båd”. Fødselsforberedelse på et hold kan også danne grundlag for, at I måske ønsker at se hinanden igen i en senere mødregruppe. Og bare rolig – der er ikke lagt op til rundkreds og fælles gispen 😉

Tilbuddet er naturligvis både til første – og fleregangsfødende.

 

Har du hørt om hindeløsning? Måske går du og overvejer, om det er noget, du skal? Så kontakt mig. Jeg vil meget gerne tale med dig og vejlede dig med udgangspunkt i dig og dine forhold i graviditeten.

Hindeløsning er en indvending massage af fosterhinderne, der er omkring toppen af barnets hoved, så de forsigtigt løsnes fra livmodervæggen. Ved hindeløsning udløses prostaglandiner, der er det fødselsfremmende hormon. Det kan være en af de naturlige måder at sætte fødslen i gang på. Ring til mig eller send mig en e-mail mig, så taler vi om, om det er noget for dig.

Hvis du ønsker en hindeløsning, vil jeg altid først forholde mig til din graviditet og hvor langt, du er i graviditeten. Jeg laver også altid først en almindelig udvendig undersøgelse af maven og lytter til dit barn. Derefter mærker jeg på dig indvendig for at kunne vurdere, om det er muligt at lave en hindeløsning.

Selve undersøgelsen eller hindeløsningen er ikke farlig for hverken dig eller din baby. Vi taler også om, hvad du kan forvente bagefter f.eks. lidt pletblødning eller flere plukkeveer, som måske sætter selve fødslen i gang (det er jo også ønsket), eller om de bare driller og forsvinder igen om aftenen. Jeg lægger stor vægt på, at du føler dig velinformeret.

 

 

Denne samtale tilbyder jeg til dig/jer, der er gået over termin og gerne vil vide mere. Eller har behov for mere uddybende information og vejledning om de forskellige former for igangsættelsesmetoder af både medicinsk og ikke medicinsk karakter.

Jeg tager udgangspunkt i din graviditet og der, hvor du står lige nu.

Konsultationen indeholder altid en almindelig undersøgelse af mor, mave og barn. Vi taler igangsættelse af fødslen helt igennem. Det kan også være, at du har andre ting, som spiller ind. Dem taler vi selvfølgelig også om. Meningen er, at du efter min vejledning og undersøgelse skulle være rigtig godt klædt på til at tage et informeret valg på hospitalet, hvis fødslen ikke når at gå i gang af sig selv. Det vigtigste er, at du føler dig godt informeret og har haft mulighed for at få spurgt om alt det, der fylder.

Det får du hos mig.

Du er også altid velkommen til at ringe til mig efter en undersøgelse på hospitalet, hvis du føler dig lidt forvirret, eller hvis du blot vil have en second opinion. Jeg vil dog anbefale, at vores samtale helst ligger omkring eller lige efter din terminsdato og gerne nogle dage før din tid på hospitalet. Så har du og din partner bedre muligheder for at fordøje informationerne og være mest mulig forberedt til samtalen/undersøgelsen på hospitalet. – Der kan tiden nemlig være knap og informationerne mange, også selvom personalet på hospitalet ønsker at give jer en rigtig god behandling.

Jeg vil også gerne tilbyde dig mulighed for en hindeløsning, hvis forholdene er til det. Se mere under ”Hindeløsning”.

 

 

 

Nogle mangler en mødregruppe. Andre er ikke tilfredse med den de er i. Jeg vil gerne hjælpe, hvis jeg kan. Hvis du er interesseret, så kontakt mig, så vil jeg se, om jeg kan finde en mødregruppe til dig. Når mødregruppen er etableret, kommer jeg også gerne ud og er med, hvis I f.eks. kunne tænke jer et besøg af en jordemoder. Vi kunne f.eks. tale om amning, jeres fødsler eller noget tredje, der har stor betydning.

 

 

Barselsbesøg kan indeholde rigtig mange ting, alt efter hvad der fylder i jeres lille familie. Jeg har selvfølgelig altid øje for mor og barns trivsel og vil spørge ind til det. Det kan også handle om opmærksomhed på efterfødselsreaktioner, hvilket er meget almindeligt både for mødre og fædre. Udover trivsel, kan det være information om eller spørgsmål til PKU/hælprøven, hørescreeningen, søvn, snak om kemi i dagligdagen og alt muligt andet, som ligger efter, at barnet er kommet til verden. Jeg har den tid, vi skal bruge. Der skal tages hånd om denne særlige periode i livet.

Efterfødselssamtale

Mange kvinder og par kan også have behov for at få talt deres fødselsforløb igennem med en jordemoder lige efter eller lidt tid efter fødslen.

Nogle fødsler går helt efter planen, men alligevel er det rart at få vendt eller genfortalt nogle ting. Andre gange har fødslen været en helt anden oplevelse, end hvad man havde forventet. Det kan også være, at nogle forhold har gjort, at fødslen har taget en helt uventet drejning. I alle tilfælde kan det være en rigtig god investering at tale forløbet igennem med en jordemoder bagefter.

Det kan have stor betydning for ens selvforståelse, at man har en brugbar ”fødselsfortælling”. Selvom fødslen har været hård eller endte helt anderledes, end hvad man havde håbet, kan der godt skabes en positiv fødselsfortælling, der giver mening for én og kan være en styrke. Man bærer sin fødselsfortælling med sig resten af livet. Og ved eventuelle senere graviditeter skinner den igennem. Lad os få talt fødslen igennem sammen og sat tingene på plads i det rigtige perspektiv.

Jeg tager udgangspunkt i din fødselsjournal. Et eksemplar af journalen kan hentes på sundhed.dk nogle dage efter fødslen. Det, der skal fylde mest, er din/jeres oplevelse af fødslen helt fra start, til når I har fortalt, alt det I har på hjertet og fået besvaret alle spørgsmål.

Jeg anbefaler, at din partner (eller hvem, du havde med til fødslen) deltager i samtalen. Det giver rigtig god mening, hvis det kan lade sig gøre.

 

 

At få etableret en god amning tager for de fleste tid (det er helt normalt, at der går et par uger). Og det kræver både ro og overskud.

At få en vellykket amning op at køre kræver god støtte og vejledning i starten – i dagene lige efter fødslen! Ligesom til fødslen handler det igen meget om at føle sig tryg i det, man er i gang med og blive bekræftet. Din partner og de nære omgivelser har stor betydning – ja, selv fødslens forløb (varighed, eventuelle indgreb og komplikationer) kan spille en vigtig rolle for amningens opstart og forløb.

Amning kan for rigtig mange være opslidende, stjæle nattesøvnen og være årsag til mange frustrationer og tårer.

Det er hverken unormalt eller unaturligt, for det er jo noget helt nyt, der skal læres (eller ”omlæres” i forhold til tidligere ammeerfaringer).  Lige meget om det er første gang du skal amme, eller du har gjort det før, er det rigtig vigtigt og kan være afgørende for amningens forløb, at du har en fagperson til at hjælpe dig her og nu, når det brænder på. Og det er ikke altid en hotline til hospitalet den første uge efter fødslen er nok. Og sundhedsplejen, som overtager, når du er kommet hjem, er heller ikke altid til at få fat på, f.eks. om aftenen.

Jeg hjælper og vejleder dig i sutteteknik, ammestillinger, barnets signaler, hvad du skal være opmærksom på, for lidt eller for meget mælk, brystbetændelse, brug af narresut mm. Og det er vigtigt at huske på, at bryster og børn er forskellige, men for rigtig mange lykkes det!

Men som med fødslen og mange andre ting, er det værdifuldt at tage en forebyggende samtale eller før det hele vælter. Så kender jeg dig og din baby. Og for dig giver det lidt mere ro og overskud til at modtage råd og vejledning og mulighed for at forsøge at ændre nogle ting.

Hvis det hele vælter, er jeg klar til at hjælpe dig.

Grunden til, at amningen ikke altid lige vil fungere, er i de fleste tilfælde, at det kan være svært at finde den rigtige sutteteknik, tilvænning for både bryst og barn, eller kvindens (helt forståelige) manglende overskud og troen på det. – Alt sammen helt normale forhold. Men det er rigtig godt at få en kyndig hjælp til at kigge med, for i nogle situationer kan det måske være andre mere drillende ting som f.eks. kort tungebånd eller ændrede trivselstegn, der spiller ind. Hvis det er det, skal der selvfølgelig handles på det, men det betyder ikke, at amningen må stoppe.

Hvis alt ser rigtigt ud, og det f.eks. ”bare” handler om tilvænning for mor og barn, er det værd at kæmpe for og holde ud! For amning er meget mere end bare mad til din baby!